Je woning

Als je samen een koopwoning hebt en jullie gaan scheiden, moet je afspraken maken over wie er in de woning blijft en hoe je de waarde verdeelt. Of je besluit de woning te verkopen. Als je een huurwoning hebt, hangt het van jullie relatievorm en op welke naam het huurcontract staat af of jij of je (ex-)partner in de woning kan blijven.

Uitelkaar.nl helpt je met afspraken over

  • Wie de huidige woning aanhoudt
  • Hoe je de verkoop van het huis regelt
  • Hoe je de waarde van jullie huis verdeelt

Is er sprake van samenhuur of medehuur? Wat is de opzegtermijn? Wanneer behoort de koopwoning tot jullie gezamenlijk bezit? Waar moet je over nadenken als je een nieuwe woning kiest? Hoe zit het met de fiscale gevolgen? Met Uitelkaar.nl ga je stap voor stap met deze vragen aan de slag.

verdieping
Huurwoning

Je relatievorm en op welke naam het huur contract staat, beïnvloeden de afspraken die je bij een scheiding moet maken.

verdieping
Koopwoning

Bij je scheiding maak je afspraken en beslissingen over wie er in jullie huidige woning blijft wonen of dat jullie de woning verkopen.

verdieping
Hypotheek

Een (online) scheiding beïnvloedt vanzelfsprekend ook je hypotheek. Het is belangrijk dat je hierover ook afspraken maakt.

Alles wat we samen hebben meegemaakt koester ik heel erg. Van het trouwen heb ik ook geen spijt. Ik heb door de scheiding mijn beste vriend niet verloren.

Lees het hele verhaal van Suzanne
tip icoon

Tip van de expert

De (ex-)partner die de woning verlaat, kan de helft van het eigenwoningforfait als alimentatie aftrekken.

Hoe werkt Uitelkaar.nl

Het proces van uit elkaar gaan kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt Uitelkaar.nl een online platform waarbij je onder begeleiding je ouderschapsplan kunt maken.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die voor jullie relevant zijn. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie.

Doordat je zelf controle hebt, maak je beter doordachte afspraken voor de kinderen. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Dat bespaar je veel tijd, negatieve emotie en geld.

  • Zelf afspraken maken
  • In eigen tijd en tempo
  • Persoonlijke ondersteuning

Gratis proefaccount

TEST