Scheiden met kinderen

Uw kinderen hebben er veel baat bij als u als ouders tot goede afspraken komt. Hoe duidelijker en beter de afspraken zijn hoe minder stress uw kinderen ervaren.

Uitelkaar.nl helpt u daarbij door:

✔ Stap-voor-stap goede afspraken maken

✔ Online, in eigen tijd en tempo werken

✔ Overzichtelijke, betrouwbare informatie

✔ Deskundige ondersteuning bij uw afspraken

✔ Vaste, lage prijs en mogelijk subsidie

Online scheiden via uitelkaar.nl stelt u in staat een groot gedeelte van uw scheiding zelf te regelen. U kan online stap voor stap zoveel mogelijk zelf regelen en als het nodig is, heeft u toegang tot deskundige ondersteuning. U kunt uw scheiding via uitelkaar.nl al regelen vanaf €425 p.p, of met subsidie al vanaf €110 p.p.

 

Online scheiden

iets voor u?

of

Aanmelden

 

 

Waar moet u op letten?

 

Ouderschapsplan

Als uw kinderen jonger zijn dan 18 jaar, bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen met uw (ex-)partner.

Meer over ouderschapsplan

Verdelen van de zorg

Als u kinderen heeft, moet u met uw (ex-)partner afspraken maken over waar de kinderen gaan wonen en hoe u de zorg en opvoeding regelt na de scheiding.

Meer over verdelen van de zorg

Praten over scheiding

Een scheiding heeft veel invloed op uw kinderen. Het is belangrijk dat uw kinderen weten dat ze op u en uw (ex-)partner kunnen blijven rekenen.

Meer over praten over scheiding

kinderenhomepage1

Co-ouderschap

Als u gaat scheiden en kinderen heeft, moet u met uw (ex-)partner afspraken maken over hoe u het ouderschap hierna vormgeeft. 

Meer over co-ouderschap en scheiden

Hoorrecht

Kinderen van 12 jaar en ouder een uitnodiging van de rechter om hun wensen kenbaar te maken. Dit heet het (kinder)hoorrecht.

Meer over hoorrecht bij scheiding

Hulp voor kinderen

Een scheiding is extra moeilijk als er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis voor álle partijen.

Meer over hulp voor kinderen

 

Tip van de expert

 

"Veel kinderen geven aan dat als hun ouders goed met elkaar blijven omgaan, ze na verloop van tijd weinig last hebben van de scheiding"

 

Hoe werkt online scheiden bij ons?

 

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als u in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij u 80% van uw scheiding zelf kunt regelen. Hierdoor bepaalt u zelf het tempo, en werkt u stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. 

Zo maakt u ook goede afspraken over alle onderwerpen rond de nieuwe woonsituatie.

 

 

Doordat u zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maakt u beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor uzelf, uw (ex-)partner én kinderen.  

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaart u veel geld. 
  • ✔ Zelf afspraken maken
  • ✔ In eigen tijd en tempo
  • ✔ Persoonlijke ondersteuning
  •  

 

Online scheiden?