Gevolgen voor uw inkomen na scheiding

Een scheiding heeft een impact op het inkomen. Dit kan om verschillende redenen zijn:

 • Apart leven kost bijvoorbeeld meer dan samenleven. Het scheelt gemiddeld 20 procent als iemand apart woont in plaats van samen.
 • Ook blijven veel mensen na een scheiding met een schuld zitten die afbetaald moet worden, bijvoorbeeld door een restschuld na verkoop van een woning.

Het kan nodig zijn om na de scheiding uw inkomsten te verhogen. U kunt overwegen meer te gaan werken of uw uitgaven te verminderen waar dat kan. Daarnaast kunt u kijken naar de verdeling van de kosten van de kinderen tussen u en uw (ex-)partner. U kunt met de rekenhulp van het Nibud bekijken wat uw financiële situatie na de scheiding wordt.

Wellicht heeft u recht op alimentatie.  Als u uw scheiding online via uitelkaar.nl regelt kunt u op het platform uw kinderalimentatie berekenen.

 

Goede afspraken?

Iets voor u?

 

Waar moet u nog meer rekening mee houden?

 

Toeslagen en belastingen

Scheiden heeft een grote impact op uw leven. Er zijn niet alleen gevolgen voor uw directe inkomen na de scheiding. Ook eventuele toeslagen en belasting die u ontvangt. Belastingen kunnen zowel hoger als lager uitvallen voor u of uw (ex-)partner.

Leer meer

 

Goede afspraken?

Iets voor u?

Pensioen na scheiding

Indien u gehuwd of of geregistreerd partner bent moet u afspraken maken over het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen. Zowel partner- als ouderdomspensioen zullen in uw scheidingsplan besproken worden.

Leer meer

 

Online scheiden via uitelkaar.nl

 

Online scheiden bij uitelkaar.nl

 

Uitelkaar.nl stelt u in staat om zelf uw scheidingsafspraken te maken. U wordt gestimuleerd om goede afspraken te maken die u in de toekomst ten goede zullen komen. Zelf geformuleerde afspraken worden vaker en nauwkeurig nagekomen dan als u standaard ingevulde documenten indient.

Uw inkomen na de scheiding wordt ook aangetast. Uitelkaar.nl stelt u in staat om voor een lagere prijs te scheiden. Omdat u uw afspraken zelf maakt kunt u scheiden voor een vaste prijs in plaats van tegen uurtarief.

U heeft zelf de regie, maar u heeft op uitelkaar.nl ook toegang tot deskundige ondersteuning. U kunt beroep doen op een advocaat en wordt ondersteund door de casemanager wanneer dit nodig is.

   

  •        ✔ Stap-voor-stap afspraken maken
  •  
  •        ✔ Online, in eigen tijd en tempo
  •  
  •        ✔ Overzichtelijke, betrouwbare informatie
  •  
  •        ✔ Persoonlijke, deskundige ondersteuning
  •  
  •        ✔ Vaste, lage prijs en mogelijk subsidie

   

  Het uitelkaar.nl stappenplan

   

   

  184ue-basis-stap1zonderruimte  184ue-basis-stap2zonderruimte   184ue-basis-stap4zonderruimte  184ue-basis-stap5zonderruimte

   

  Hoe het werkt

  Op uitelkaar.nl kunt u direct aan uw scheiding en het maken van goede afspraken beginnen. Omdat uitelkaar.nl erop gericht is om (ex-)partners goede afspraken te laten maken is uitelkaar.nl helaas niet geschikt voor iedereen. Een belangrijke voorwaarde is dat beide partners bereid zijn om op een respectvolle manier goede afspraken te maken. 

  1. Als eerste wordt uw huidige situatie getest. Hierin leert u of u en uitelkaar.nl een match zijn. Dit word gedaan door middel van de diagnose. 

  2. Na de online test doorlopen u en uw partner apart van elkaar de online intake. Hierin voeren jullie beide een aantal persoonlijke gegevens in en wat jullie verwachten gedurende het proces. 


   

  3. Op basis van de gedane intake start u de 'samenwerk' fase op het platform. Hier gaat u op basis van suggestieteksten werken aan afspraken met uw (ex-)partner. Centraal staat dat u de afspraken hier zelf vormgeeft. U maakt hier afspraken die gebaseerd zijn op de intake die u doorlopen heeft. U maakt bijvoorbeeld afspraken over uw en uw (ex-)partner's inkomen na de scheiding, verdeling van de zorg van uw kinderen of het afhandelen van eventuele gezamenlijke schulden.

  4. Hierna zullen uw afspraken de review fase in gaan. In deze fase controleert een advocaat het scheidingsplan en geeft opmerkingen waar nodig.

  5. Uw document is goedgekeurd en word aangeboden aan de rechter voor de afrondingsfase