Je inkomen na de scheiding

Een scheiding heeft vaak ook gevolgen voor het besteedbaar inkomen van beide (ex-)partners. Apart leven kost in het algemeen meer dan samenleven. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 20 procent duurder is als iemand apart woont in plaats van samen. Het is dus belangrijk om na te denken over wat je over jouw inkomens regelt.

Uitelkaar.nl helpt je met afspraken over

  • Partneralimentatie
  • Toeslagen en belastingen
  • Pensioenen na de scheiding

Hoe bereken je de alimentatie? Hoe lang betaal je partneralimentatie? Wil je de pensioenen verdelen? Wat moet je regelen met jouw pensioenuitvoerder?

Met uitelkaar.nl ga je stap voor stap met deze vragen aan de slag. Wanneer je kiest voor scheiden via Uitelkaar.nl dan zorgen wij voor een uitgebreide kinderalimentatie-berekening volgens de wettelijke normen. Dit zit standaard in ons pakket.

verdieping
Toeslagen en belastingen

Scheiden heeft niet alleen gevolgen voor jouw directe inkomen na de scheiding. Het kan ook invloed hebben op toeslagen die je ontvangt. En uiteindelijk ben je ook geen fiscale partners meer en zal de belastingaangifte anders verlopen.

verdieping
Pensioen na scheiding

Als je getrouwd of geregistreerd partner bent, moet je afspraken maken over het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen. Zowel partner- als ouderdomspensioen zullen in jouw scheidingsplan behandeld worden.

Tip van de expert

In bepaalde gevallen kan betaalde partneralimentatie worden opgegeven als aftrekpost voor de belasting.

Bel of mail ons

Hoe werkt scheiden bij Uitelkaar.nl

Het proces van uit elkaar gaan kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt Uitelkaar.nl een online platform waarbij je onder begeleiding je ouderschapsplan kunt maken.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die voor jullie relevant zijn. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie.

Doordat je zelf controle hebt, maak je beter doordachte afspraken voor de kinderen. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Dat bespaar je veel tijd, negatieve emotie en geld.

  • Zelf afspraken maken
  • In eigen tijd en tempo
  • Persoonlijke ondersteuning

Gratis proefaccount