Alimentatie en scheiden

Als u en uw (ex-)partner besluiten om van elkaar te gaan scheiden kan het, afhankelijk van de afspraken die u maakt, zijn dat u of uw (ex-)partner alimentatie moet betalen. Alimentatie betalen na uw (online) scheiding is een wettelijke verplichting.

Er zijn twee soorten alimentatie waar u tijdens uw scheiding mee in aanraking kunt komen:

  • Partneralimentatie
  • Kinderalimentatie.

De hoogte van de alimentatie is afhankelijk van uw situatie tijdens en na het scheiden.

 

 

 

Online scheiden

iets voor u?

of

Aanmelden

 

  

Soorten alimentatie

 

Partneralimentatie

Met uitelkaar.nl maakt u samen een scheidingsplan. Daarin legt u ook afspraken vast over partneralimentatie. Heeft u daarbij extra hulp nodig? Dan kunt u via uitelkaar.nl een expert inschakelen.

Meer over partneralimentatie

Belasting over alimentatie

Het krijgen of ontvangen van alimentatie kan gevolgen hebben voor uw belastingaangifte. Zowel voor het krijgen als ontvangen moet u met een aantal zaken rekening houden.

Lees verder over belasting

Alimentatie foto

Kinderalimentatie

Uitelkaar.nl biedt de mogelijkheid om met online begeleiding een ouderschapsplan op te stellen. Afspraken over de kinderalimentatie worden hier ook in opgenomen.

Meer over kinderalimentatie

Alimentatie wijzigen

Het kan dat de situatie van u of uw (ex-)partner verandert na uw scheiding. Misschien bent u meer of juist minder gaan verdienen. Het kan dan wenselijk zijn om de gemaakte afspraken te herzien. 

Lees verder over alimentatie wijzigen

 

Tip van de experts

 

Als u afziet van partneralimentatie kan het zijn, dat als u in de toekomst een uitkering nodig heeft, u hierop gekort word.

 

Hoe werkt online scheiden bij uitelkaar.nl?

 

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als u in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij u 80% van uw scheiding zelf kunt regelen. Hierdoor bepaalt u zelf het tempo, en werkt u stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. 

Zo maakt u ook goede afspraken over alle onderwerpen rond de nieuwe woonsituatie.

 

 

Doordat u zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maakt u beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor uzelf, uw (ex-)partner én kinderen.  

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaart u veel geld. 
  • ✔ Zelf afspraken maken
  • ✔ In eigen tijd en tempo
  • ✔ Persoonlijke ondersteuning
  •  

 

Online scheiden?