Over uitelkaar.nl

Uitelkaar.nl is onderdeel van Justice42, een sociale onderneming. Onze maatschappelijk missie staat voorop: het recht toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken via een gepersonaliseerde, online aanpak. Hiermee stellen we gebruikers in staat geschillen zoveel mogelijk samen op te lossen. Met ondersteuning waar nodig. 


Wij werken samen met verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder SI2 Fund en HiiL.

Uitelkaar.nl is begin 2017 opgezet als de opvolger van ‘Rechtwijzer uit elkaar’, een initiatief van de Raad voor Rechtsbijstand en stichting HiiL. 'Rechtwijzer uit elkaar' introduceerde deze nieuwe vorm van scheiden; uitelkaar.nl ontwikkelt hierop door. Zo introduceerden wij een casemanager. De casemanager is beschikbaar voor vragen, geeft advies over uitelkaar.nl en verwijst door indien nodig. 

 

Logo SI2
HILL logo

Bewust samen scheidingsafspraken maken werkt beter

Het doel van uitelkaar.nl is stellen in de emotionele periode van scheiding zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van hun afspraken. Overzichtelijk kunnen ze op het online platform zelf samen hun afspraken maken. Met professionele hulp en tegen een vaste prijs.

 

Bij een scheiding voelen mensen zich vaak verdrietig, kwaad of onzeker. Onze drijfveer is om mensen in deze situatie te helpen de juiste beslissingen nemen. We bieden in deze hectische periode overzicht en geven stap voor stap informatie en suggesties, zodat (ex-)partners zoveel mogelijk zelf hun scheidingsafspraken kunnen maken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen zich beter aan hun afspraken houden als ze die samen besproken en opgeschreven hebben.  

 

Wat onze klanten zeggen

Gemiddeld waarderen onze klanten ons platform met een 8.