Onze tool | de stappen

Scheiden met goede afspraken, online, samen met een casemanager of samen met een mediator. Met Uitelkaar.nl maak je stap voor stap een scheidings- en/of ouderschapsplan. In je eigen tijd en tempo. Tegen een vaste prijs. Wij helpen je van begin tot eind om je scheiding goed te regelen.

 1. Registreer jouw plan

  De twijfel duurt soms jaren. Wanneer is het juiste moment? Wat is het beste voor de kinderen? Hoe voer ik het gesprek met mijn partner? Kan ik het alleen aan?

 2. Beantwoord de intakevragen

  screenshot intake stappenplanNa registratie voor jouw plan doorloop je gratis de intake. Hier ben je 20-60 minuten mee bezig. We stellen je een aantal vragen. Ook geef je jouw eerste ideeën over de afspraken aan. Na de intake wordt je (ex-)partner gevraagd om dezelfde vragen te beantwoorden. Zo krijgen we een beeld van jullie wensen.

 3. Samen aan afspraken werken

  screenshot intake stappenplanAan de hand van deze eerste ideeën krijgen jullie suggestieteksten, die jullie helpen bij het maken van uw scheidingsafspraken. Deze teksten kan je zelf aanpassen. Zo werk je beiden in je eigen tempo aan de afspraken voor jullie scheidings- en/of ouderschapsplan. Als jullie kinderen hebben, maakt een expert van het LBIO een kinderalimentatieberekening voor jullie. Uitelkaar.nl helpt je hierbij met aanvullende informatie, tips, en een duidelijk structuur. Met vragen kan je altijd terecht bij jouw casemanager. Als je er toch niet helemaal samen uit komt is er professionele hulp in de vorm van advies, bemiddeling of een externe beslisser beschikbaar.

 4. Check door casemanager en review door advocaat

  Zijn alle afspraken gemaakt en akkoord?

  screenshot intake stappenplan

  Als je een scheidingsplan (+ouderschapsplan) maakt, doet de casemanager de eerste check. Vervolgens kijkt een onafhankelijk scheidingsadvocaat ernaar zodat je zeker bent van eerlijke en volledige afspraken die ook juridisch kloppen. Als je alleen een ouderschapsplan maakt, checkt de casemanager of de afspraken eerlijk en volledig zijn.

 5. Afronding plan

  screenshot intake stappenplanNa mogelijk nog enkele aanpassingen of aanvullingen is jullie scheidings- en/of ouderschapsplan klaar. Bij een scheidingsplan (+ouderschapsplan) zorgt de advocaat voor de afronding bij de rechtbank.

  Bekijk met een gratis proefaccount of online scheiden iets voor jullie is.

  Start gratis proefaccount