Is uitelkaar.nl iets voor u?

 

Het proces van online scheiden

Uitelkaar.nl is een online scheidingsplatform. Nadat u de intake heeft doorlopen, genereert uitelkaar.nl op basis van uw antwoorden en volledig automatisch de afspraken van uw scheidingsplan. U gaat vervolgens zelf de afspraken bekijken, aanvullen waar nodig en goedkeuren. Dit proces van online scheiden betekent ook dat er aandachtspunten zijn bij sommige scheidingen. Als u direct uw situatie wilt testen kunt u de online test doen. U krijgt dan een persoonlijk advies of uitelkaar.nl bij u past. Hieronder leest u welke situaties extra aandacht nodig hebben en wanneer het verstandiger is om uw scheiding niet online te regelen.


Direct advies op maat

 

Aandachtspunten bij uitelkaar.nl

 

Samen overleggen

Het kan zijn dat u lastig met elkaar kan overleggen. Dan is het mogelijk dat online afspraken maken uitkomst biedt. U werkt met uitelkaar.nl samen aan een afspraak waar u vervolgens akkoord op geeft.

Lees verder

Eigen bedrijf

Als een eigen bedrijf onderdeel is van dee scheiding kan de verdeling daarvan erg ingewikkeld zijn. Voor ZZP'ers is dit is niet het geval. ZZP'ers kunnen in ieder geval gebruik maken van uitelkaar.nl.

Lees verder

Huwelijkse voorwaarden

U kunt meestal gewoon gebruik maken van uitelkaar.nl als er sprake is van huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden. Wilt u weten hoe dit in z'n werk gaat?

Lees verder

Schulden en onroerend goed

Als er sprake is van een hoge schuld anders dan de studieschuld of bijvoorbeeld inkomsten uit verhuur van meerdere panden moet u als u uitelkaar.nl gebruikt op een aantal dingen letten.

Lees verder

U vindt Nederlands lastig

Online scheiden via uitelkaar.nl betekent dat u Nederlandse vragen begrijpt en zelf in het Nederlands afspraken kunt opstellen. Twijfelt u over uw taalniveau?

Lees verder

Werken met de computer

U hoeft geen computerexpert te zijn om met uitelkaar.nl aan de slag te gaan. U krijgt ook ondersteuning en uitleg als u gebruik maakt van ons platform.

Lees verder

  

Wanneer online scheiden misschien niet de oplossing is

 

Internationaal huwelijk

Ons uitgangspunt is dat u gebruik kunt maken van uitelkaar.nl om uw scheiding online te regelen als het Nederlands recht van toepassing is. Dit is per situatie verschillend.

Lees verder

Wonen in het buitenland

De advocaat moet een gesprek met u beiden samen hebben. Als een van u in het buitenland woont kan het lastig zijn om een gesprek te plannen. Sommige van onze advocaten bieden een Skype-gesprek aan.

Lees verder

Vechtscheiding

Het kan zijn dat u en uw (ex-)partner geen mogelijkheden zien om met elkaar te overleggen. Als u gebruikt maakt van uitelkaar.nl dient u samen een verzoek tot scheiding in.

Lees verder

Psychische problemen

Een scheiding roept veel emoties op. Dat is normaal. Wij willen dat u achter de afspraken die u maakt staat, ook na de scheiding. Psychische problemen kunnen van invloed zijn op uw beslissingen.

Lees verder

Huiselijk geweld

Met uitelkaar.nl maakt u afspraken op basis van gelijkwaardigheid. Door huiselijk geweld is deze gelijkwaardigheid niet gegarandeerd. Een mediator kan in dat geval beter uw scheiding begeleiden.

Lees verder

U spreekt geen Nederlands

Als u de Nederlandse taal niet beheerst is uitelkaar.nl niet geschikt voor u. U moet namelijk afspraken in het Nederlands maken en Nederlandse vragen beantwoorden.

Lees verder

Online scheiden via uitelkaar.nl

Met online scheiden loopt u stapsgewijs uw scheiding door. Het stappenplan helpt u om met uw (ex-)partner duidelijke afspraken te maken. Deze afspraken vormen uw scheidingsplan. Uw afspraken zullen worden gecontroleerd door een advocaat die deze bij goedkeuring ook aan zal bieden aan de rechter.

U begint met een online intake waarna u uw (ex-)partner kan uitnodigen om het zelfde te doen. Op basis van de gegevens in de intake krijgen u en uw (ex-)partner advies over de afspraken die u moet maken. Na afronding van deze fase gaat het plan naar een onafhankelijke scheidingsadvocaat voor de review fase. Na mogelijk nog enkele aanpassingen kan het proces worden afgerond en stuurt de advocaat uw plan naar de rechter.

 

   Goede afspraken Goede afspraken                    Vaste prijs Vaste prijs                    Betrouwbaar Betrouwbaar               Persoonlijke casemanagerPersoonlijke casemanager